Горгонзола-брускети со орев и масло од тартуфи

Горгонозла-брускети со орев и масло од тартуфи

Потребни состојки

  • 8 парчиња леб
  • 1/2 чаша сирење моцарела рендано
  • 3/4 шолја горгонзола сирење (рендано)
  • 1/2 чаша сецкани ореви
  • 2 шолји рукола измиена и исушена
  • 2 чешниња лук притиснати преку преса за лук
  • 2 лажици масло од тартуфи

Порции: 8
Вкупно време за подготовка: 15 мин

Вкупно време за готвење: 15 мин

Вкупно: 30мин
Брускети од горгонзола сирење, орев и масло од тартуфи. Лесен рецепт за правење, но сепак неверојатно вкусен рецепт за брускети со вкус на моцарела, горгонзола, ореви и рукола прелиена со масло од тартуфи. Ова е предјадење во ресторански стил што ќе ги натера вашите гости да го побараат рецептот.

Подготовка

1. Загрејте ја рерната на 150 степени.

2. Наредете ги парчињата леб на два плехови за печење.

3. Ренданата моцарела поделете ја рамномерно на секоја кришка леб. Продолжете со истиот процес со сирењето горгонзола и оревите.

4. Ставете ги плеховите за печење во рерна и печете ги 10-12 минути или додека не се растопи кашкавалот.

5. Ставете ја руколата во сад за салата. Додадете го маслото од лук и тартуфи. Промешајте за да се соединат.. 

6. На секоја брускета одозгора ставете една шака рукола.

7. Послужете додека се уште е топло.

Нутритивна вредност

  • Калории: 366 kcal
  • Јаглехидрати: 38 g
  • Протеини: 16 g
  • Масти: 17 g
  • Заситени масти: 6 g
  • Холестерол: 25 mg
  • Натриум: 609 mg
  • Калиум: 176 mg
  • Влакна: 2 g
  • Шеќер: 2 g
  • Витамин А: 341 IU
  • Витамин Ц: 1 mg
  • Калциум: 207 mg
  • Железо: 3 мг

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *